Bugün Ne Yiyelim 31.10.2010 *Hamsi Buğulama

Konunuz için uygun başlık bulamadınız mı ? İşte tam burası sizin için :)
Has}{araT
#Turkey Op
#Turkey Op
Mesajlar: 88
Kayıt: 24 Mar 2010, 00:08

Bugün Ne Yiyelim 31.10.2010 *Hamsi Buğulama

Mesaj gönderen Has}{araT »

HAMSİ BUĞULAMA
hamsibugulama.jpg
Malzemeler: 1 kg. Hamsi , 5-6 adet patates(isteğe bağlı) , 3 adet soğan , 1 adet limon , 3 adet domates(isteğe bağlı) ,1 adet defneyaprağı(isteğe bağlı) , 3 yemek kaşığı zeytinyağı , 1 su bardağı su , Yarım tabaka yağlı kâğıt , yarım demet maydanoz , karabiber(isteğe bağlı) , tuz

Hazırlanışı:Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın yada balıkçınıza birazcık daha fazla verip temizlenmiş alın.1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp süzgeçte 15 dakika bekletin. Domates, soğan, patates ve limonu daire şeklinde doğrayın. Tepsiye balıkları tek sıra dizip üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerleştirin. En üste aralıklı olarak limon ve defneyaprağı koyun. Maydanozu ince ince doğrayın ve limonların üzerine serpin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve suyu karışıma ekleyerek tepsiyi yağlı kâğıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirin. Fırından alarak sıcak servis yapın.

NOT:Hamsinin üzerine zevkinize göre ne istiyorsanız katabilirsiniz ama soğan ve limonsuz olmaz...
Afiyet Olsun...
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

qafLet
Mesajlar: 211
Kayıt: 08 Mar 2010, 20:39
Konum: Cyprus / Famagusta / DhavLos
İletişim:

Re: Bugün Ne Yiyelim 31.10.2010 *Hamsi Buğulama

Mesaj gönderen qafLet »

super yapicam :P

Has}{araT
#Turkey Op
#Turkey Op
Mesajlar: 88
Kayıt: 24 Mar 2010, 00:08

Re: Bugün Ne Yiyelim 31.10.2010 *Hamsi Buğulama

Mesaj gönderen Has}{araT »

hamsi tava daha kolay , ama ikiside süper olur. Afiyet olsun

Cevapla