HAMSİ BUĞULAMA
Malzemeler: 1 kg. Hamsi , 5-6 adet patates(isteğe bağlı) , 3 adet soğan , 1 adet limon , 3 adet domates(isteğe bağlı) ,1 adet defneyaprağı(isteğe bağlı) , 3 yemek kaşığı zeytinyağı , 1 su bardağı su , Yarım tabaka yağlı kâğıt , yarım demet maydanoz , karabiber(isteğe bağlı) , tuz
Hazırlanışı:Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın yada balıkçınıza birazcık daha fazla verip temizlenmiş alın.1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıp süzgeçte 15 dakika bekletin. Domates, soğan, patates ve limonu daire şeklinde doğrayın. Tepsiye balıkları tek sıra dizip üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerleştirin. En üste aralıklı olarak limon ve defneyaprağı koyun. Maydanozu ince ince doğrayın ve limonların üzerine serpin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve suyu karışıma ekleyerek tepsiyi yağlı kâğıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirin. Fırından alarak sıcak servis yapın.
NOT:Hamsinin üzerine zevkinize göre ne istiyorsanız katabilirsiniz ama soğan ve limonsuz olmaz...
Afiyet Olsun...
Bugün Ne Yiyelim 31.10.2010 *Hamsi Buğulama
Bugün Ne Yiyelim 31.10.2010 *Hamsi Buğulama
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Re: Bugün Ne Yiyelim 31.10.2010 *Hamsi Buğulama
super yapicam
Re: Bugün Ne Yiyelim 31.10.2010 *Hamsi Buğulama
hamsi tava daha kolay , ama ikiside süper olur. Afiyet olsun