KVIrc ip uçları
KVIrc ip uçları
Pençereler nasıl kapatılır - Farenizin ortadaki tuşunu kapatmak istediğiniz pençere için tıklayınız
Pençereler nasıl kapatılır - ctrl + w tuşları ile
Avatar nasıl değiştirilir - settings / configure / avatar / choose bölümüne avatar icin resim linki giriniz ve ok tıklayın use avatar kutusunu işaretlemeyi unutmayın. Ayrıca /mode nickiniz -T yapmalısınız.
Pençereler nasıl kapatılır - ctrl + w tuşları ile
Avatar nasıl değiştirilir - settings / configure / avatar / choose bölümüne avatar icin resim linki giriniz ve ok tıklayın use avatar kutusunu işaretlemeyi unutmayın. Ayrıca /mode nickiniz -T yapmalısınız.
Re: KVIrc ip uçları
kanal modlarini degistirme : sag ust ok -> mode editor-> uygun kutucugu isaretle -> apply
ya da sag ustte textbox'u edit edip(exp:mntrCT l:17) enter'a basarak
ban'i kaldirmak: sag ust ok-> ban editor -> sec -> remove
font degistirme: Settings -> Configure Theme -> output -> font
commandline'in fontunu degistirme: Settings -> Configure Theme-> input -> font
avatar ile ilgili onemli tekrar : avatar icin pc'den resim secmek yerine resim linki vermelisiniz.
quit ve part mesaji degistirme: Settings -> Configure KVIrc -> Identity-> advanced -> part/quit message
alternative nickler, username, yas, cinsiyet, vs Settings -> Configure KVIrc -> Identity-> general'dan set edilebilir.
away olma: Irc action button -> enter away mode/leave away mode
away mesajini ve nickini deistirme: Settings -> Configure KVIrc -> IRC -> Tools -> Away
ustteki text boxtan away mesaji, en alttakinden de away nicki set edilebilir.
smiley'ler gorunmuyorsa: Settings -> Configure Theme -> Text -> Message Style -> General -> Draw some emoticons'u isaretleyin.
Kullanimi ise commandline'da sag tiklayip insert icon seklinde(ya da sag alt ok -> gulen surat).
Kanaldaki userlarin (kabaca)ne kadar aktif oldugunu gorebilmek icin: Settings -> Configure Theme -> Userlist -> Features -> show user channel activity indicator'u isaretleyin.
Kanal topic degistirme: En usttte, textboxtaki text edit edilerek degistirebilinir.
ya da sag ustte textbox'u edit edip(exp:mntrCT l:17) enter'a basarak
ban'i kaldirmak: sag ust ok-> ban editor -> sec -> remove
font degistirme: Settings -> Configure Theme -> output -> font
commandline'in fontunu degistirme: Settings -> Configure Theme-> input -> font
avatar ile ilgili onemli tekrar : avatar icin pc'den resim secmek yerine resim linki vermelisiniz.
quit ve part mesaji degistirme: Settings -> Configure KVIrc -> Identity-> advanced -> part/quit message
alternative nickler, username, yas, cinsiyet, vs Settings -> Configure KVIrc -> Identity-> general'dan set edilebilir.
away olma: Irc action button -> enter away mode/leave away mode
away mesajini ve nickini deistirme: Settings -> Configure KVIrc -> IRC -> Tools -> Away
ustteki text boxtan away mesaji, en alttakinden de away nicki set edilebilir.
smiley'ler gorunmuyorsa: Settings -> Configure Theme -> Text -> Message Style -> General -> Draw some emoticons'u isaretleyin.
Kullanimi ise commandline'da sag tiklayip insert icon seklinde(ya da sag alt ok -> gulen surat).
Kanaldaki userlarin (kabaca)ne kadar aktif oldugunu gorebilmek icin: Settings -> Configure Theme -> Userlist -> Features -> show user channel activity indicator'u isaretleyin.
Kanal topic degistirme: En usttte, textboxtaki text edit edilerek degistirebilinir.
Uyarilar ve kisayol banlarida ekliyebilirsekki bu konuda Has}{araT a guveniyorum!
tam super olur
Bana Güvenin Gözlerimi Yaşarttı son ama Şu aralar hakikaten pek vaktim yok.
Lag indicator ekleme:
Status bar -> sag click -> add applet -> lag indicator
boylece status barda lagi surekli olarak gorebilirsiniz, guzel dusunulmus.
ayni sekmeden baska appletler de ekleyebilirsiniz, ie. simple clock, connection timer etc.
Status bar -> sag click -> add applet -> lag indicator
boylece status barda lagi surekli olarak gorebilirsiniz, guzel dusunulmus.
ayni sekmeden baska appletler de ekleyebilirsiniz, ie. simple clock, connection timer etc.
bu arada ben silent ban icin kisayol ekledim, aciklamalari ve kodu eklicem en kisa zamanda.
ya da ozele beklerim
ya da ozele beklerim
"flood"i eklip bakim dedim popups'a, kodlari da copy paste edicem size...
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
bende uyarilarin son hali, kodlarim da test ettigim kadari ile calisior.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
silent ban'e kisayol ekleme:
Action Editor -> New Action
Properties'den key sequence'e F6 ya da hangi kombinasyon isteniyorsa girilebilinir.
Flags-> enable in channel windows-> only if there are selected users
Code:
Bug varsa haber verin duzeltiyim.
**kodun dogru calismasi icin bir de default ban type i ip ban secmis olmaniz gerekiyor.(user list sag click)
Action Editor -> New Action
Properties'den key sequence'e F6 ya da hangi kombinasyon isteniyorsa girilebilinir.
Flags-> enable in channel windows-> only if there are selected users
Code:
Kod: Tümünü seç
if(!$channel)
{
echo "[KB]: " $tr("This is not a channel window","defscript")
halt;
}
foreach(%i,$selected)
{
%nick = %i
%mask = $mask(%nick,$option(uintDefaultBanType));
%raw = "mode $target +b ~q:%mask"
raw -q %raw
}**kodun dogru calismasi icin bir de default ban type i ip ban secmis olmaniz gerekiyor.(user list sag click)
En son margelisa tarafından 22 Ağu 2010, 03:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Uyarilar Popups ekleme hakkinda birkac bilgi:
Ben kendi uyarilarimi channel popups'a submenu olarak ekledim.
Yukaridaki resimli entry'den nasil gorundugune bakabilirsiniz.
Uyari, kick ve ban i submenu ye item olarak ekleyin.(isterseniz herbiri icin farkli icon secebilirsiniz)
kick icin ornek kod:
Secilen her user neden belirtilerek kicklenir.
kban icin ornek kod:
Secilen her user neden belirtilerek ban/kick olur.
Eger kendi mesajinizi yazmak istiyorsaniz, kick icin kod:
Bunda da once kucuk bir kutucuk cikar nedeni yazip kick e tiklarsaniz, secilen userlar yazdiginiz neden ile atilir.
Bunun disinda gerisi bol bol copy paste.
Iyi gunler, kolay gelsin
Margelisa
Ben kendi uyarilarimi channel popups'a submenu olarak ekledim.
Yukaridaki resimli entry'den nasil gorundugune bakabilirsiniz.
Uyari, kick ve ban i submenu ye item olarak ekleyin.(isterseniz herbiri icin farkli icon secebilirsiniz)
kick icin ornek kod:
%var = No repeating
foreach(%i,$str.split(",",$0))kick %i %varkban icin ornek kod:
%var = No repeating
foreach(%i,$str.split(",",$0)) kb %i %varEger kendi mesajinizi yazmak istiyorsaniz, kick icin kod:
dialog.textinput -d="$me" -i=110 ($tr("Kick nedeni","defscript"),$tr("Kick nedeni gir","defscript"),$tr("&Kick","defscript"),$tr("Iptal","defscript"),,$0)
{
if($0 == 0)
{
foreach(%i,$str.split(",",$2)) kick %i $1
}
}Bunun disinda gerisi bol bol copy paste.
Iyi gunler, kolay gelsin
Margelisa